Motorenrevisie

Van Kronenburg Motorenrevisie is gespecialiseerd in het compleet reviseren van motoren. In onze moderne werkplaats kunnen wij alle werkzaamheden verrichten die bij een revisie horen. Vaak kiest men voor een motorenrevisie als er sprake is van overmatig olieverbruik of als de motor vastgelopen is. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een distributieriem knapt. Een compleet gereviseerde motor is qua levensduur vergelijkbaar met een nieuwe motor.

Wat houdt motorenrevisie precies in?

Demontage:

De motor wordt compleet gedemonteerd en wordt gereinigd met speciale reinigingsvloeistof in de wasmachine. Daarna worden de onderdelen ultrasoon gereinigd en zijn ook de laatste restjes vuil verwijdert. Nu de motoronderdelen helemaal schoon zijn kan er nauwkeurig gecontroleerd worden wat er mis is met de motor en wat er hersteld of vernieuwd moet worden.

Herstellen:

Nu is het van belang de aan slijtage onderhevige onderdelen te herstellen of te vernieuwen. De cilinders worden hersteld door ze te honen. Hierbij worden de juiste hoonsporen weer in de cilinders aangebracht. De cilinderkop van de motor wordt gedemonteerd en gevlakt, waarnaast alles wordt gecontroleerd op lekkage en indien nodig hersteld. Slijtage onderdelen zoals distributie delen, pakkingen en zuigerveren worden standaard vervangen bij een motorenrevisie.

Opbouwen:

Na het herstellen kan de motor weer opgebouwd worden. Dit is een precisie werk waarbij telkens alles wat gemonteerd wordt, gecontroleerd moet worden. Wanneer de gereviseerde motor opgebouwd is kan deze gecontroleerd worden door de compressie te meten. Nadat alles in orde blijkt te zijn is de motor klaar om weer gemonteerd te worden in de auto. 

Ruilsysteem:

Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ruilsysteem. Dit wil zeggen dat wij een motor voor u reviseren uit onze voorraad. Zodra deze motor klaar is kunt u hem ophalen of op laten sturen. Uw oude motor stuurt u, na ontvangst van de gereviseerd motor, terug naar ons. U betaald een borg bij aankoop van een motor welke u terug ontvangt wanneer wij uw oude motor hebben ontvangen.